SKŁADNIKI
woda, skrobia kukurydziana, zakwas 18 %: woda, mąka ryżowa; mąka ryżowa, syrop cukru inwertowanego, słonecznik 3,6 %, mąka jaglana, skrobia ryżowa, błonnik psyllium, olej słonecznikowy, siemię lniane 2,3 %, białko SOJOWE, mąka quinoa, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; cukier, sól, ekstrakt jabłkowy, płatki SOJOWE, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 0,8 %, ziarna quinoa 0,8 %, otręby SOJOWE, płatki jaglane.
OPIS
Bezglutenowy chleb z ziarnami na zakwasie, bez PSZENICY, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 966 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,48 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 5,0 g
Sól: 1,79 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 h.