SKŁADNIKI
woda, skrobia kukurydziana, zakwas 34 %: mąka ryżowa, mąka gryczana, woda; ziarna 9 %: słonecznik, siemię lniane, dynia; skrobia ryżowa, syrop cukru inwertowanego, mąka z prosa, olej roślinny rzepakowy, białko SOJOWE, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; glukoza, sól, drożdże, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik z babki płesznik, błonnik ziemniaczany, mączka z suszonych strąków owoców chleba świętojańskiego, regulator kwasowości: octany sodu.
OPIS
Bezglutenowy chleb z ziarnami na zakwasie, bez PSZENICY, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1129 kJ / 269 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: 1,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 h.