SKŁADNIKI
45 % mąka ŻYTNIA* typ 720, woda, 8 % mąka PSZENNA* typ 750, płatki ziemniaczane*, sól morska, 1 % posypka (płatki OWSIANE*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chleb wypiekany wyłącznie na zakwasie z zastosowaniem wielofazowego prowadzenia ciasta. Ten rodzaj pieczywa jest produkowany z mąki żytniej pytlowej (kilkakrotnie mielonej i przesiewanej przez pytel). Wszystkie użyte składniki są z rolnictwa ekologicznego, wypiekany bez dodatku drożdży. Źródło błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 938 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 42,6 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,98 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu