SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA* 57,5 % (typ 2000, typ 1150, typ 720), woda, płatki ŻYTNIE* 4,7 %, ziarno słonecznika*, siemię lniane*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chleb wypiekany z mąki pochodzącej z gospodarstwa ekologicznego Juchowo Farm. Mąka pozyskiwana jest z pradawnych odmian zbóż, jest wolno mielonej we własnym młynie żarnowym. Chleb powstaje na naturalnym zakwasie. Bardzo dobry surowiec, prosty skład, tradycyjny sposób wyrabiania i wypieku chleba są gwarantem uzyskania wyśmienitego smaku oraz zachowania cennych wartości odżywczych. Wysoka zawartość błonnika, ma niższy indeks glikemiczny niż chleb PSZENNY, co czyni go lepszym wyborem dla osób dbających o wagę i diabetyków, a dzięki naturalnemu zakwasowi jest łatwiejszy do przyswojenia przez organizm.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 903 kJ /214 kcal
Tłuszcz: 1,75 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,26 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 8,4 g
Białko: 3,6 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu.