SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, nasiona czarnuszki*, mąka ŻYTNIA*, sól morska, drożdże*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Naan to płaski drożdżowy chlebek, popularny w kuchni indyjskiej. Idealny do curry lub do innych past.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Opakowanie zawiera 2 chlebki naan.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 3 minuty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1066 kJ/217 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.