SKŁADNIKI
liofilizowane, ekologiczne natto z SOI, bakterie Bacillus subtilis natto.
OPIS
Liofilizowane chrupki z natto to idealny dodatek do musli, płatków śniadaniowych, jogurtu, kefiru czy skyru.
Produkt zawiera wyłącznie substancje powstałe w wyniku naturalnej fermentacji przez bakterie Bacillus subtilis natto.
Naturalnie bogate w białko, witaminę K, witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez i nattokinazę.
Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymaniu masy mięśniowej.
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Kwas pantotenowy pomaga w utrzymaniu sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie.
Foliany pomagają w prawidłowej produkcji krwi.
Fosfor pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych.
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Nattokinaza - to enzym fibrynolityczny rozkładający fibrynę - białko odpowiedzialne za tworzenie skrzepów krwi.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 1 paczka (20 g)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2471 kJ/590 kcal
Tłuszcz: 23,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,3 g
Węglowodany: 21,6 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 46,4 g
Sól: 2,0 g
Witamina K: 3437 g (4583 %)*
Kwas pantotenowy: 6,2 mg (103 %)*
Kwas foliowy: 435 ug (218 %)*
Fosfor: 943 mg (135 %)*
Żelazo: 6,8 mg (49 %)*
Wapń: 245 mg (31 %)*
Potas: 2198 mg (110 %)*
Magnez: 333 mg (89 %)*
Nattokinaza: 500 mg (10000 FU)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia
** jednostka degradacji fibryny, wartość przybliżona.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.