SKŁADNIKI
mąka z lnu*, mąka jaglana*, jabłka*, płatki jaglane*, margaryna* (tłuszcz palmowy*, tłuszcz kokosowy*, olej rzepakowy*, woda, koncentrat soku z marchwi*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryny*, olejek cytrynowy*), cukier trzcinowy jasny*, cukier waniliowy* (cukier trzcinowy*, wanilia*), proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)], cynamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ciasto jaglane wyprodukowane zostało wyłącznie z mąki jaglanej oraz mąki z lnu. W środek ciasta włożone zostały uprażone jabłka z cynamonem. Wyróżnia się małą ilościa ciasta, a dużą jabłek. Idealne dla klientow unikających spożywanie glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1013 kJ/242 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g
Węglowodany: 9,3 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 stopni Celsjusza.