SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej słonecznikowy*, skrobia PSZENNA*, GLUTEN PSZENNY*, alkohol etylowy*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, dekstroza*, drożdże*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Dzięki naszemu gotowemu do wypieku ekologicznemu ciastu na pizzę każdy posiłek w mgnieniu oka zamieni się w kreatywną przekąskę w postaci pizzy. Wystarczy, że umieścisz gotowy spód do pizzy na blasze i udekorujesz go swoimi ulubionymi składnikami według własnego gustu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do 200 z funkcją termoobieg (220 z funkcją góra - dół). Ciasto rozwałkować z papierem do pieczenia bezpośrednio na blaszkę. Nałożyć dowolną ilość dodatków i piec przez około 12-15 minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od dodatków i rodzaju piekarnika.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1111 kJ/ 263 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 8,9 g
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8