SKŁADNIKI
mąka ryżowa, koncentrat białka SERWATKOWEGO 30 %, suszone JAJA, ekstrudowany proszek czekoladowy 7 % (cukier, kakao w proszku), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól kuchenna, substancja słodząca (sukraloza).
OPIS
Mug cake to znakomity wybór na ciepły deser na szybko, idealny do wieczoru z książką czy ulubionym serialem. Jego atutem jest prostota i szybkość przygotowania. Oto nasza wersja – delikatne ciasto z czekoladą, serwowane prosto z kubka! Doskonałe, gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz piec całego ciasta.
Jedna porcja odpowiada 210 g produktu przygotowanego według instrukcji. Opakowanie zawiera 1 porcję.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Zawartość torebki (60 g) wsyp do kubka (ok. 300 ml).
Krok 2: Dodaj 150 ml MLEKA (można też użyć napój roślinny). Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Krok 3: Wstaw do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 180 sekund (3 minuty). Po „upieczeniu” odstaw na chwilę do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1650 kJ/385 kcal
Tłuszcz: 7,7 g
w tym kwasy kwasy tłuszczowe: 3,3 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 6,1 g
Białko: 34 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.