CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO
GLUTEN-FREE SUGAR WITH SPICES 32 g - CELIKO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900038002425
Masa netto (g)
32
Masa brutto (kg)
0,040
Objętość brutto (ml)
130
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
30 szt
Masa brutto (kg)
0,04 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
- 100 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 40 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżeczki cukru korzennego

Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.