SKŁADNIKI
nieprażone ziarno kakao*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, jagody goji* (5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.
OPIS
Ciemna czekolada z jagodami Goji. Zrobiony z nieprażonej fasoli peruwiańskiego kakao, zmielony odparowanym nektarem z kwiatów palmy kokosowej. Zawartość masy kakaowej 65% sprawia, że jest to oferta dla miłośników ciemnej czekolady o intensywnym cytrusowym smaku. Jagody Goji i kakao tworzące zewnętrzną dekorację dają lekko gorzki posmak, ale głównym aktorem pozostaje intensywna tabliczka czekolady
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2330 kJ/561 kcal
Tłuszcz: 41 g
w tym kwasy nasycone: 26 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 10 g
Białko: 8 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.