SKŁADNIKI
Erytrytol (substancja słodząca) 100%
OPIS
Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.