SKŁADNIKI 
Erytrytol (substancja słodząca) 100 %
OPIS  
Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal  
Tłuszcz: 0 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g  
Węglowodany: 99,78 g  
w tym cukry: 0 g  
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g  
Białko: 0 g  
Sól: 0 g
UWAGA  
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.