FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g - FLORENTIN
ORGANIC GLUTEN FREE FALAFEL 240 g - FLORENTIN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8714685000010
Masa netto (g)
240
Masa brutto (kg)
0,291
Objętość brutto (ml)
994
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,29 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
namoczona ciecierzyca* (70 %), cebula* (12 %), natka pietruszki* (9 %), woda, sól morska, kminek*, olej słonecznikowy*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek.
Doskonały dodatek do chlebków pita.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Patelnia: smażyć przez 4-5 min na niewielkiej ilości oleju, od czasu do czasu obracać
Piekarnik: piec przez 4-6 min w temperaturze 220°C
Frytkownica: smażyć przez 6-8 min w temperaturze 180°C

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1009 kJ/241 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 7,6 g
Sól: 1,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.