SKŁADNIKI
ciecierzyca, bób, cebula, błonnik grochowy, pietruszka, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.
OPIS
Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalety produktu:
- bez glutenu
- bez jajek
- bez mleka
- bez soi
- bez GMO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 649 kJ/155 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 12 g
Białko - 15 g
Sól - 0,11 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.