FALAFEL Z CIECIERZYCY Z DYNIĄ I PRZYPRAWAMI ORIENTALNYMI BIO 220 g - LOTUS
FALAFEL WITH A PUMPKIN ORGANIC 220 g - LOTUS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4026584177729
Masa netto (g)
220
Masa brutto (kg)
0,232
Objętość brutto (ml)
809
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
5 szt
Masa brutto (kg)
0,23 kg
LOTUS
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ciecierzyca* 47%, pomidory* 15%, mąka z ciecierzycy* 15%, dynia hokkaido* 10%, cebula* 10%, sól morska, olej słonecznikowy*, kolendra*, przyprawy* 1%, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 909 kJ / 217 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 8,5 g
Białko: 10,0 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ, SEZAM, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA i GORCZYCĘ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza.
Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.