FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5907814660602
PKWiU
01.11.71.0
Masa netto (g)
400
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,41 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz - 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 63 g

w tym cukry - 0 g

Błonnik - 13 g

Białko - 20 g

Sól - 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.