SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1236 kJ/294 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 1,8 g
Błonnik 25 g
Białko 21 g
Sól 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.