SKŁADNIKI
fasola biała* 40 %, koncentrat pomidorowy*, cukinia*, papryka zielona*, cebula*, pomidory suszone* 4 % (90 % pomidory suszone*, 10 % sól morska), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia*, oliwki czarne* 1,5 %, kapary* 0,5 %, czosnek*, ocet balsamiczny z Modeny* (ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy*), PARMEZAN*, bazylia*, cukier trzcinowy*, sól kamienna kłodawska, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
To opowieść o sercu południowych Włoch – Neapolu, gdzie balkony mienią się kolorami prania suszącego się na słońcu. W tym słoiku soczyste pomidory, kapary i oliwki otulają kształtną fasolkę, tworząc kompozycję tak zmysłową jak turkus śródziemnomorskiego morza. W fasolce kryje się neapolitańska dusza – potrawa jest sycąca i aromatyczna, przywołuje pełnię lata, gdy wszystko dojrzewa w żarze południowego słońca.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecamy jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 447 kJ / 107 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 15,8 g
w tym cukry: 4,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SELER, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.