FASOLKA PINTO BIO 400 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5907814667786
PKWiU
01.11.71.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,42 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

fasolka pinto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1113 kJ / 264 kcal

Tłuszcz - 1,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 45 g,

w tym cukry - 0,6 g

Błonnik - 15 g

Białko - 11 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.