SKŁADNIKI
zielona fasolka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: wrzucić zamrożony produkt do garnka z wrzącą wodą, dodać szczyptę soli, gotować ok 7-9 minut, odsączyć, doprawić do smaku.
Na patelni: wrzucić zamrożony produkt na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć na średnim ogniu mieszajac od czasu do czasu. Doprawić do smaku.
Kuchenka mikrofalowa (600 W): podgrzać z dodatkiem wody(ok. 30 ml) przez ok 14 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 5,1 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 2,4 g
Sól: <0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.