GALARETKA BEZ CUKRU O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWA 14 g - CELIKO
SUGAR FREE, GLUTEN FREE STRAWBERRY-FLAVORED JELLY 14 g - CELIKO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5900038002326
Masa netto (g)
14
Masa brutto (kg)
0,017
Objętość brutto (ml)
130
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
30 szt
Masa brutto (kg)
0,02 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok truskawkowy w proszku 1 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), aromat, barwnik: karmin.

OPIS
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.

Przepis na koktajl na bazie galaretki
Składniki: 2 banany, 1/2 mango, 1 jabłko, 1 opakowanie galaretki.
W 1/2 l przegotowanej, gorącej wody rozpuścić galaretkę (nie gotować). Pozostawić do ostygnięcia. Owoce obrać. Składniki zmiksować.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1434 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 76 g
Sól: 0,25 g

UWAGA
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
TARGI BIO PLANET 2024: TARGI BIO PLANET
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.