GALGANT MIELONY BIO 40 g - LEBENSBAUM
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
4012346171401
Masa netto (g)
40
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,06 kg
LEBENSBAUM
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Galgant jest to roślina pochodząca z Azji południowo-wschodniej. Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Nadaje potrawom wyjątkowy aromat, przywołujący na myśl Azję.
Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.
Już jedna szczypta galgantu zaostrza smak potrawy. Galgant posiada cytrynowy aromat.
Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.
Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry. Pasuje do wołowiny, ryb, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.
Dzięki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywany jest "cudowną przyprawą".
W medycynie św. Hildegardy stosowany przy dolegliwościach trawiennych oraz sercowych.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.