OPIS Suplement diety. Napar z Gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również Szałwią Libańską lub Herbatą Górską.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI 1000 ml naparu (4 g suszu). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety zawiera polifenole - substancje wykazujące intensywne działanie antyoksydacyjne. Zalecana dzienna porcja zawiera 100 mg polifenoli. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące i ciężarne przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.