SKŁADNIKI
ekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %.
OPIS
Ekologiczny granulat SOJOWY charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywany jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1542 kJ/367 kcal
Tłuszcz 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 14 g
w tym cukry 8,9 g
Błonnik 15 g
Białko 52 g
Sól 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.