SKŁADNIKI
groch zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 869 kJ / 208 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 12,7 g
w tym cukry - 8,0 g
Błonnik - 26 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.