SKŁADNIKI
groch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1274 kJ/302 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 17 g
Białko 23 g
Sól 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.