SKŁADNIKI
mięso z królika 38 %, wywar z królika, pieczarki, cebula, papryka, koncentrat pomidorowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromaty, regulator kwasowości - octan sodu, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sos SOJOWY (woda, ziarna SOI, PSZENICA, sól), olej rzepakowy, czosnek, sól, grysy warzyw (marchew, SELER, por, pietruszka, cebula), zioła.
OPIS
Wyrób garmażeryjny, sterylizowany. Kraj pochodzenia mięsa z królika: Polska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 385 kJ/ 92 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: 1,4 g
Białko: 9,2 g
Sól: 0,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie wykorzystywane są alergeny: GORCZYCA, SEZAM, jaja.
Zawartość glutenu w PSZENICY (składniku sosu sojowego) podczas procesu fermentacji zmniejsza się do wartości poniżej 20 mg/kg, dzięki czemu produkt można zakwalifikować jako produkt bezglutenowy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.