SKŁADNIKI
woda, czerwona papryka*, przecier pomidorowy* pojedynczo skoncentrowany, cebula*, koncentrat soku jabłkowego*, kostki białka grochu i bobu* 5,5 % (białko grochu i bobu*), olej słonecznikowy*, pomidory*, skrobia kukurydziana*, pasta z tamaryndowca*, sos SOJOWY tamari* (SOJA*, woda), czerwone wino* 0,9 %, SELER*, kapusta włoska*, syrop z buraka cukrowego*, marchew*, smażona cebula* (cebula*, olej słonecznikowy*), sól morska, czosnek*, imbir*, cytryna*, koncentrat soku z czarnej marchwi*, wędzona cebula* (cebula*, dym z drewna bukowego), grzyby shiitake*, kakao w proszku*, papryka słodka*, tymianek*, karmel w proszku*, borowiki*, pieprz czarny*, kmin rzymski*, majeranek*, gałka muszkatołowa*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasz wegański i bezglutenowy gulasz to świetne rozwiązanie, gdy nie masz czasu na gotowanie, a mimo to masz ochotę na smaczny posiłek. Ta reinterpretacja klasyki zachwyca delikatnym smakiem i aromatycznymi przyprawami i doskonale komponuje się z ziemniakami, szpeclem, ryżem lub warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 473 kJ/ 113 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 7,8 g
Białko: 4,4 g
Sól: 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2-3 dni.