SKŁADNIKI
ziele dziurawca* 18 %, ziele rzepiku*, cykorii*, karczocha*, owoc berberysu*, jarzębiny*, jałowca*, kwiatostan kocanki*, kwiat nagietka*, korzeń mniszka*, kora jesionu* w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Dziurawiec zwyczajny, mniszek lekarski wspomagają zdrowie pęcherzyka żółciowego.
Rzepik pospolity wspomaga produkcję i wydalanie żółci, a także łagodzi stan zapalny i ból.
Cykoria podróżnik, karczoch zwyczajny, kocanka włoska wspomagają zdrowie wątroby.
Jałowiec pospolity wspomaga metabolizm tłuszczów i węglowodanów.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.