JODEK POTASU (150 µg) BEZGLUTENOWY 60 KAPSUŁEK - PHARMOVIT (CLEAN LABEL)
POTASSIUM IODIDE (150 µg) 60 CAPSULES - PHARMOVIT (CLEAN LABEL)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5904703901709
Masa netto (g)
19
Masa brutto (kg)
0,145
Objętość brutto (ml)
283
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,15 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
Inulina, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, jod (jodek potasu).

Składniki w porcji dziennej 1 kapsułka
Jod - 150 µg (100 % RWS)*
Inulina - 250 mg
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia

OPIS
Suplement diety.
Jod pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Jod przyczynia się również do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy, a także pomaga zachować zdrową skórę.
Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników.

ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Spożywać 1 kapsułkę dziennie w trakcie posiłku, najlepiej rano. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Produkt dedykowany kobietom w ciąży i w okresie laktacji. Zalecana konsultacja z lekarzem. Nie stosować w przypadku zażywania innych preparatów zawierających jod. Suplementacja u osób z chorobami tarczycy wymaga konsultacji medycznej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.