SKŁADNIKI
JOGURT* (MLEKO pasteryzowane*, kultury bakterii fermentacji mlekowej: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
JOGURT z pasteryzowanego MLEKA siennego STG (100 %), 3,5 % tłuszczu.
JOGURT naturalny ma kremową konsystencję i delikatny smak. Może on być dodatkiem do wielu dań, surówek, zup, sosów czy różnego rodzaju dipów. Jest także świetnym dodatkiem do wiosennych sałatek, czy codziennych obiadów.
Prosty skład, na bazie którego tworzymy nasz JOGURT naturalny to gwarancja wyjątkowego smaku, który kryje w sobie liczne zalety dla ogólnego zdrowia.
JOGURT naturalny jest doskonały dla dzieci i dorosłych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 304 kJ/73 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C