SKŁADNIKI
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12 % (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %), regulator kwasowości: węglany potasu.
OPIS
CACAO NATURA ekstra ciemne produkowane jest ze starannie wyselekcjonowanych ziaren.
Dzięki znakomitym surowcom i wieloletniemu doświadczeniu w jego produkcji zachowuje najwyższą jakość. Wyróżnia się mocno czekoladowym smakiem i aromatem oraz doskonałą rozpuszczalnością zarówno w ciepłym, jak i chłodnym mleku.
Doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów.
Cacao Natura to harmonijny smak i aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.