SKŁADNIKI
kalafior*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: umieścić zamrożony produkt w garnku wodą i szczyptą soli, doprowadzić do wrzenia i gotować 7-10 minut. Odsączyć i doprawić do smaku.
W kuchence mikrofalowej (600 W): podgrzać produkt w przykrytym naczyniu z odrobiną wody przez ok 9 minut, wymieszać, doprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 116 kJ/28 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.