SKŁADNIKI
ekologiczny koncentrat soku jabłkowego.
OPIS
Koncentrat soku jabłkowego to popularny zamiennik cukru, który jest używany w gotowaniu i pieczeniu.
Stanowi składnik dżemów, konfitur, smarowideł, gdzie zastępuje cukier biały czy trzcinowy.
Doskonały do słodzenia napojów, kombuch, musli, jogurtu, twarogu, ciast, lodów i sosów.
SPOSÓB UŻYCIA
Słodkość 2 części cukru odpowiada 3 częściom koncentratu soku jabłkowego.
Do napojów należy go rozcieńczyć 5 - 7 częściami wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 1552 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88 g
w tym cukry: 85 g
Białko: 0 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.