SKŁADNIKI 
cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS  
Konfitura z płatków róży jest produktem unikalnym na skalę europejską – to prawdziwa polska specjalność. 
W słoiczku od Polskiej Róży znajdziesz: starannie wyselekcjonowane płatki róży fałdzistolistnej zmieszane z cukrem oraz kwasem cytrynowym, który jest regulatorem kwasowości. Konfitura ma gęstą, wyrazistą teksturę i niepowtarzalny smak. Produkt stworzony w oparciu o naturalną, tradycyjną recepturę, który zasmakuje dzieciom i dorosłym.
Konfitura z róży świetnie sprawdzi się zarówno podjadana jako słodka, naturalna przekąska, jak również jako dodatek do herbaty czy deserów (np. naleśników, grzanek, gofrów czy słodkich wypieków).
Produkt pasteryzowany. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1216 kJ/286 kcal  
Tłuszcz: 0 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g  
Węglowodany: 72 g  
w tym cukry: 69 g   
Białko: 0 g  
Sól: 0 g  
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 30 dni.