KONSERWA WEGAŃSKA A'LA MAKRELA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 160 g - REBA
GLUTEN FREE TOMATO MACREAL ORGANIC 160 g - REBA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5905274864103
Masa netto (g)
160
Masa brutto (kg)
0,225
Objętość brutto (ml)
303
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,23 kg
REBA
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
sos pomidorowy* 49 % (woda, koncentrat pomidorowy*, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, przyprawy*, sól morska, białko grochu*); białka roślinne uwodnione* 45 % (woda, białka z grochu i bobu*), sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), algi morskie* 1,4 %, ocet winny biały*, sok z cytryny*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Przekąska na bazie białka roślinnego i alg w sosie pomidorowym. Dodaj go do kanapki, sałatki lub zjedz jako przystawkę.
Roślinna alternatywa dla tradycyjnej makreli w pomidorach na podstawie receptury sprzed 30 lat, dawnej polskiej przetwórni rybnej. Delikatne aromaty alg, przyjemny w smaku olej, kwasowość ekologicznych pomidorów i delikatna tekstura białek grochu i bobu dają idealny, klasyczny i pyszny smak.
Produkt sterylizowany. Źródło błonnika pokarmowego i potasu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 484 kJ/116 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 8,8 g
Sól: 1,5 g
Potas: 552 mg (28 %**)
** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): REBA (przetwory vege)
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.