SKŁADNIKI
kokos* (40 %), MIGDAŁY* (40 %), daktyle* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krem kokos-migdał-daktyl idealnie nadaje się jako dodatek do śniadań czy obiadów np. na pysznych waflach ryżowych lub w postaci nadzienia do naleśników, gofrów lub racuchów, samodzielnie bądź też w połączeniu z owocami czy bakaliami.
Świetnie sprawdzi się również jako krem stanowiący uzupełnienie pieczywa chrupkiego np. razowego.
Ponadto kokos-migdał-daktyl pokochają wszyscy miłośnicy wypieków, ponieważ ten krem wspaniale współgra z tortami czy ciastami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2496 kJ/603 kcal
Tłuszcz - 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g
Węglowodany - 21 g
w tym cukry - 18 g
Błonnik - 12 g
Białko - 12 g
Sól - 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ŁUBIN oraz SEZAM
UWAGI
Rozwarstwienie kremu jest zjawiskiem naturalnym
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Konsystencja jest zależna od temperatury przechowywania.
Temperatura pokojowa - konsystencja kremowa.
Temperatura chłodnicza - konsystencja stała