SKŁADNIKI
ekologiczne MIGDAŁY.
OPIS
Naturalny krem wyłącznie z ekologicznych lekko prażonych migdałów. Wysoka zawartość witaminy E i magnezu. Źródło wapnia i żelaza.
W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być stosowany zamiast tradycyjnego MASŁA czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2680 kJ/649 kcal
Tłuszcz - 57 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,5 g
Węglowodany - 5 g
w tym cukry - 3,9 g
Błonnik - 9,3 g
Białko - 23 g
Sól - 0,01 g
Witamina E - 17 mg (142 %)**
Wapń - 295 mg (37 %)**
Magnez - 236 mg (63 %)**
Żelazo - 4,1 mg (29 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
UWAGI
Rozwarstwienie kremu jest zjawiskiem naturalnym
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, ŁUBIN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Konsystencja jest zależna od temperatury przechowywania.
Temperatura pokojowa - konsystencja kremowa.
Temperatura chłodnicza - konsystencja stała.