SKŁADNIKI
cukier, olej słonecznikowy, prażone ORZECHY LASKOWE (14 %), tłuszcz shea, odtłuszczone MLEKO w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (7 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika).
OPIS
Laskowo-kakaowe połączenie, które swoim czekoladowym smakiem przebija wszystko co powstało do potęgi n-tej. Owoc rzemieślniczej pracy i troski o najwyższą jakość smaku i prostotę składu. Smarowidło idealne na każdą okazję, świetne jako zdrowa przekąska będąca źródłem cennych białek i tłuszczów. Tak dobre, że można jeść prosto ze słoika!
Rzemieślniczy krem czekoladowy z ORZECHÓW LASKOWYCH i kakao od Good Noot jest:
*źródłem cennych białek i tłuszczów,
*wolny od oleju palmowego, sztucznych barwników i konserwantów,
*bezglutenowy,
*idealny dla wegetarian.
ORZECHY LASKOWE, które znajdziesz w kremie sami prażymy, mielimy, przekładamy do słoiczków, a następnie etykietujemy. Wszystko rzemieślniczo i od serca!
Przechowuj swój krem Choconoot® w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, wtedy dłużej zachowa świeżość. Nie martw się, jeśli ulegnie naturalnemu rozwarstwieniu - wtedy po prostu go rozmieszaj.
Zapraszamy Cię do spróbowania reszty kremów z orzechowej rodziny Good Noot. Wszystkie co do jednego są wyborne!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2380 kJ / 568 kcal
Tłuszcz: 37,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,5 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 45,1 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,09 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ORZECHY, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.