SKŁADNIKI
KREWETKI królewskie* (Litopeneus vannamei), woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozmrażanie: wyjąć wymaganą liczbę KREWETEK z opakowania, rozmrażać w temperaturze pokojowej, Opłukać pod wodą osuszyć ręcznikiem papierowym.
Przygotowanie: smażyć na patelni na rozgrzanej oliwie, z obu stron przez ok 3-4 minuty
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 322 kJ/76 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 17 g
Sól: 0,82 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.