SKŁADNIKI
cukier trzcinowy nierafinowany*, MLEKO w proszku odtłuszczone*, syrop z ryżu brązowego*, MASŁO ekstra*, olej kokosowy*, wanilia Bourbon*. (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krówki BIO nawiązują do tradycyjnego smaku krówek, są ręcznie krojone, formowane i zawijane. Wyprodukowane są z certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego z UE i spoza UE.
Krówki BIO zawierają m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, MLEKO w proszku odtłuszczone bio, syrop z ryżu brązowego bio, MASŁO ekstra bio, olej kokosowy bio, wanilię Bourbon bio.
Produkujemy dwa rodzaje krówek:
- miękkie i ciągnące, które z upływem czasu stają się kruche i nabierają bardziej intensywnego smaku,
- kruche, intensywniej wyrabiane (tzw. "kulane") bez łezki w środku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1581 kJ/374 kcal
Tłuszcz: 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 64 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,27 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.