SKŁADNIKI
cukier trzcinowy jasny*, syrop ryżowy*, MLEKO w proszku odtłuszczone*, MASŁO extra*, miód wielokwiatowy* (5 %), olej kokosowy*, wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krówki BIO nawiązują do tradycyjnego smaku krówek, są ręcznie krojone, formowane i zawijane. Wyprodukowane są z certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego z UE i spoza UE.
Krówki BIO zawierają m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, mazurskie, świeże MASŁO ekologiczne extra oraz aromatyczną wanilię bio Burbon. Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.
Produkujemy dwa rodzaje krówek:
- miękkie i ciągnące, które z upływem czasu stają się kruche i nabierają bardziej intensywnego smaku,
- kruche, intensywniej wyrabiane (tzw. "kulane") bez łezki w środku
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1570 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 65 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,26 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu