SKŁADNIKI
woda, cebula 27 %, papryka 21 %, marchew, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, cukier, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), przyprawy, zioła (zawierają SELER), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Danie składające się z pieczarek i warzyw zawieszonych w sosie pomidorowym. Niska zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczów nasyconych. Produkt pasteryzowany.
Spożywać na zimno lub najlepiej na ciepło jako samodzielne danie. Można dodatkowo podać z duszonym mięsem, wędliną, proteiną sojową czy serem tofu. Podawać z ziemniakami, pieczywem, ryżem itp…
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Leczo najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 198 kJ / 47 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 6,4 g
w tym cukry - 5,3 g
Błonnik - 1,4 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,86 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zwierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.