SKŁADNIKI
ŁOSOŚ atlantycki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
(patelnia) Otwórz opakowanie i wyjmij łososia. Smaż 10-15 minut, możesz użyć do tego odrobiny oliwy bądź innego tłuszczu.
(mikrofala) Połóż porcję łososia na talerzu i nakłuj ją w kilku miejscach. Przykryj, a następnie nastaw na 5 minut i 650 W.
(piekarnik) Otwórz opakowanie i wyjmij łososia z saszetki. Włóż do już rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika na około 20 minut.
(grill) Otwórz opakowanie i wyjmij łososia z saszetki. Smaż przez około 20 minut na już rozgrzanym grillu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 855 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 0,07 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze poniżej - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.