SKŁADNIKI
mąka z MIGDAŁÓW blanszowanych 100 %
OPIS
Mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem.
Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2612 kJ / 632 kcal
Tłuszcz: 55 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 26 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.