MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
ACORNS FLOUR GLUTEN FREE ORGANIC 500 g - DARY NATURY
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902768527087
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,550
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt
Masa brutto (kg)
0,55 kg
DARY
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.