SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960
OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieku ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 8,3 g
Białko - 8,2 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.