SKŁADNIKI
mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1512 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.