SKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron typu "Noodle w stylu tajskim" z mąki konjac.
Zdrowe życie:
Makaron od Better Than Pasta nie zawiera PSZENICY, tłuszczu, cukru i soli. Nadaje się do wielu diet, w tym wegańskiej, bezglutenowej, keto i FODMAP.
Jest wykonany z ekologicznej mąki konjac, która jest bogata w glukomannan, rozpuszczalny błonnik, który nie jest wchłaniany przez organizm. Dlatego zawiera
tak mało kalorii i zero węglowodanów.
Co to jest mąka konjac?
Mąka konjac jest wytwarzana z korzenia rośliny uprawianej w Azji Południowo-Wschodniej. Mąkę miesza się wodą, aby uzyskać makaron, który ma neutralny smak,
ale po dodaniu do innych składników dania, makaron wchłania ich smak, dzięki czemu możesz cieszyć się zdrowym i pysznym posiłkiem.
Opakowanie zawiera 2-3 sugerowane porcje produktu do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Odcedź wodę z opakowania i przepłucz makaron pod zimną wodą.
Krok 2: Dodaj do swojego ulubionego sosu, sałatki.
lub: Gotuj przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionych składników.
lub: Smaż na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką przez 1 minutę i dodaj do ulubionych składników
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ i siarczyny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w wodzie przez maksymalnie 2 dni.